Razmišljanja nakon fotkanjaDojmoviŠto se o nama priča iza naših leđa?


 

Marta & Josip

Zagreb

Većini parova jedna od najvažnijih stavki u organizaciji vjenčanja je odabrati dobrog fotografa pa je tako bilo i s nama. Znali smo da želimo malo „drugačije“ slike i da se želimo osjećati ugodno tijekom sessiona. Na Matiju i Marinu naišli smo posve slučajno, no odmah nam se svidio njihov stil. Sva vjenčanja koja su fotografirali bila su posebna, tj. bilo je jasno da znaju dočarati priču i stil svakoga para. Od početka komunikacije putem maila osjećali smo se kao da nam je Matija prijatelj, a taj se osjećaj potvrdio i kada smo se upoznali. Na dan vjenčanja Matija i Marina bili su odlično raspoloženi i puni ideja. Doista nismo očekivali da će nam session biti toliko ugodno iskustvo. Uživali smo u svakome trenutku i zauvijek smo zahvalni, ne samo na predivnim slikama, nego i na svoj pomoći i savjetima koje su nam pružili. Matija i Marina savršeno su ispričali našu priču upravo zato što su postali dio nje.

 

Kristina & Vid

Zagreb

Bio je pravi užitak raditi s Matijom; stvarno je super osoba spremna na šalu u svako vrijeme, a istovremeno uspijeva biti posvećen poslu i spreman je dati iskren i koristan savjet, što sve vodi opuštenoj i super atmosferi među gostima i nama 🙂
Rezultati su zadivljujuće fotke koje nas prikazuju u najboljem svjetlu, bilo da je to najljepši osmjeh koji sam ikad vidjela na mom mužu ili najblesaviji izraz lica dok plešemo 🙂
Hvala Matija i nadamo se da ćemo se opet susresti, kad budeš bilježio neki drugi osobni i važan trenutak u našim životima 🙂

 

Iva & Marko

Zagreb
Iva
Izuzetni i talentirani fotografi s odličnim idejama i energijom za učiniti fotkanje stvarno ugodnim. Doista ne volim pozirati na fotkama i uživala sam u svakoj sekundi fotkanja s njima. Bilo je opušteno i lagano, a zabilježili su sve predivne trenutke našeg vjenčanja.
Matija i Marina, hvala vam na predivnim fotkama i što ste odvojili vremena uzeti sve naše ideje i želje u obzir.

Marko
Odličan fotograf i isto takvo ljudsko biće. Raditi s Matijom je bilo ludo, osjećali smo se kao da se znamo sto godina, a ne kao da je fotograf došao na naše vjenčanje. Fotke su ispale IZUZETNO. Ne samo da je ulovio sve bitne trenutne vjenčanja, nego je sve aranžirao i prezentirao s takvim stilom da je bio istinski užitak sve to ponovno proživjeti!
Snažna preporuka!

 

Vedrana & Petr

Zagreb
Kad već nakon prvog maila imaš osjećaj da komuniciraš s osobom koju znaš cijeli život, onda toj osobi s potpunim mirom u duši prepustiš fotografiranje jednog od najvažnijih dana u životu. A kad Matija nakon cijelog dana fotografiranja vjenčanja okine zadnju fotku i dođe se pozdraviti s vama prije odlaska, nemate osjećaj da s vjenčanja odlazi fotograf, nego prijatelj! On je osoba koju odmah drugo jutro poželiš nazvati da podijelite sve dojmove s vjenčanja 🙂

Kad smo tražili fotografa bili smo svjesni da je upravo to osoba koja će tog dana s nama provesti najviše vremena, biti kraj nas u svim važnim i zapravo vrlo privatnim trenucima i zato nam je bilo važno da to bude netko uz koga ćemo se osjećati ugodno, opušteno i spontano i tko će nas prikazati u najprirodnijem svijetlu, točno onakve kakvi jesmo. Matija je izuzetan profesionalac, pun kreativnih ideja i znanja o organizaciji vjenčanja, skroz predan svom poslu, super simpatičan, ugodan, veseo, strpljiv… on je prijateljsko lice koje je tu uz vas cijelog dana dana i koji svojim objektivom sve događaje prati na vrlo diskretan način.

Potrudio se upoznati nas prije samog vjenčanja i upravo su zato njegove slike vjerodostojan i prirodan prikaz nas samih i točno onakve kakve smo si željeli i zamišljali. One sve – od prve do zadnje – pričaju priču, to su prava mala umjetnička djela koja na jednostavan, a tako poseban način prikazuju toliko malih detalja, krasnih emocija, trenutaka od kojih smo neke smo po prvi puta vidjeli tek na slikama jer ih od silnog uzbuđenja nismo uspjeli ni primjetiti, a ostali su zabilježeni i neće biti zaboravljeni upravo zahvaljujući Matiji.

Hvala ti od srca na čitavom uloženom trudu i što si bio bitan dio našeg posebnog dana!

P.S. samo još jedna “sitnica” – znaš li da je i sam Petr rekao da su mu upravo fotosessioni bili jedni od najljepših trenutaka u danu, a od cijelog vjenčanja najviše je strepio upravo od fotografiranja? :))

 

Ana & Teo

Zagreb
Magija koju je Matija stvorio na našem vjenčanju je nadišla sva naša očekivanja. Njegove fotke ti pričaju i ispričaju priču koju ne možeš rekreirati ni na kakav drugi način osim kroz njegovo profesionalno oko i veličanstven osjećaj za detalje i osjetljivost na par koji je u središtu zbivanja. Potrudi se da vas upozna prije fotkanja i onda te detalje iskoristi kroz fotkanje zbog čega ste na kraju stvarno sretni što ste izabrali umjetnika da dokumentira vaš veliki dan na takav način. Sluša, opaža, primjećuje i sve to pretoči u fotke.

Rezultati su doista jedinstveni zapis koji traje cijeli život i koji će donositi suze radosnice kad ga budete gledali 20 godina kasnije… i puno uzdaha, ‘uuuu’ i ‘vaaaau’ dok prvi put gledate galeriju.
Naše je vječanje stvarno bilo ljepše zahvaljujući Matiji. Ako želite da vas poseban dan bude još posebniji, ne oklijevajte niti trenutak!

 

Sanda + Toni

Makarska
Matija je sve što smo htjeli od fotografa. Nisam trebala neprirodno pozirati i pretvarati se da sam nešto što nisam. Odlično lovi sve prave trenutke, one od kojih ti kasnije krenu suze kad ih gledaš na fotkama. I ono što je možda njegova najbolja osobina – jedva je primjetan. Jednostavno je tamo, dio tvog velikog dana i opušteno lovi emocije. Snažno ga preporučam. Odličan fotograf s još boljim srcem i dušom.

 

Ines + Bojan

Zagreb
Matijin dosadašnji rad smo pratili putem Instagrama neko vrijeme. Kada smo krenuli u potragu za fotografom, u moru upita i odgovora samo se on istaknuo. Srdačan, topao, s individualnim pristupom. Vrlo jednostavno smo dogovorili sve detalje oko fotografiranja i naših želja. Pažljivo nas je saslušao te dao sjajne prijedloge i ideje. Nismo požalili ni najmanje jer smo uz Matijine ideje i iskustvo dobili sjajne fotografije. U svakom trenutku je “iz svog kuta” pratio što se zbiva oko nas kako bi sve zabilježio. Svojom ne nametljivosti stvorio je opuštenu atmosferu i toliko željene spontane trenutke. Kada su fotografije pristigle dobili smo i vizualni dokaz koliko se potrudio da nas upozna i kako je u kratkom vremenu shvatio što nam je sve važno u životu. Veliki profesionalac koji je posvećen onome što radi. Apsolutno sve što smo željeli smo i dobili. Dajemo tople preporuke.

 

Klara + Dominik

Dubrovnik
Izabrali smo Matiju i Marinu za fotkanje na našem medenom mjesecu u Dubrovniku. Kao prvo, bili su vrlo profesionalni, dragi i prijateljski od samog početka. Svi dogovori s njima su bili jednostavni, počevši s odabirom lokacija pa nadalje. Najbitnije, fotke koje smo dobili su bile istinski veličanstvene. Ulovili su sve prave trenutke i emocije, i definitivno snimili fotke koje ćemo pamtiti ostatak života.

 

Kristina & Tomislav

Čakovec
Na početku, Matija nije bio naš prvi izbor. Ali sasvim neočekivano, imali smo priliku vidjeti jedan Matijin book i odmah smo bili impresionirani. Sve dalje je bila povijest. Od sastanka i razgovora, trenutne dostupnosti i online ugovora, odličnih preporuka, velikog interesa da nas upozna, do načina snimanja za koji nismo niti znali da postoji, diskretnog i kreativnog pristupa.
Nakon što smo dobili fotke (dvostruko brže nego smo očekivali), dojmovi su bili još snažniji. Matija je bio bolji od naših najviših očekivanja. Na kraju svega, njegov entuzijazam je nešto što će ga nastaviti gurati da bude još i bolji, nemamo sumnje!

 

Andrea & Krešo

Dubrovnik & Zagreb
Matija i Marina su snimili naš zaručnički session, vjenčanje i after party i bili smo više nego zadovoljni njima. Skroz su posvećeni tome što rade, nadasve prijateljski i s unikatnim stilom i idejama koje su dovele do fotki koje nisu s ovog svijeta! Ako tražite živopisan zapis vašeg velikog dana u obliku originalnih, unikatnih i spontanih fotki koje doista opisuju sve do najsitnijih detalja i prenose osjećaje, visoko ga preporučam.

 

Marina & Ivan

Zagreb
Kad smo prvi put vidjeli Matijin portfolio, zaljubili smo se u njegov rad i htjeli smo da fotka naše vjenčanje. Kontaktirali smo ga i odgovor je došao stvarno brzo. Bio je vrlo profesionalan ali istovremeno opušten i prijateljski nastrojen. Matija i Marina su zabilježili svaki trenutak našeg dana na takav kreativan način — njihova pažnja posvećena detaljima i oko za uloviti trenutak su nevjerojatni.
Ne možemo biti sretniji svojim odabirom. Ako se mislite vjenčati bilo kad u budućnosti, uzmite Matija. Stvarno vrijedi!


 

Martina & Boris

Zagreb
Dragi Marina i Matija, obožavamo svaku sliku! Svaki put kad ih pogledamo ponovno proživimo svaki osjećaj i svaki trenutak našeg vjenčanja, opet i opet! Snimili ste samu srž našeg vjenčanja… Želimo vam zahvaliti na vašim dobrim vibrama i čudesnoj kreativnosti! Zbog vas smo se mogli potpuno opustiti, kao da pijuckamo kavu jednog ljetnog popodneva 🙂 Vas dvoje ste učinili fotkanje toliko zabavnim! Hvala vam što ste bili dio naše priče!
Zagrljaji i puse od Gđe. i Gosp. Š. 🙂

 

Andrea & Igor

Split
Matija je nevjerojatan, predivan fotograf koji zabilježi duše svojih mladenaca. Njegov stil je posve iskren i pun karaktera, a bilježi svaki trenutak u svojoj punoj ljepoti. Opuštenog je pristupa i super brz dok okida.
Odlično smo se proveli snimajući s Matijom, a naše predivne fotke svjedoče o njegovoj vještini. Nismo znali što očekivati od fotkanja, ali je bilo stvarno zabavno i opuštajuće raditi s njim. Kombinacija talenta i uloženog truda je vidljiva kroz najljepše slike ikad.
Ne možemo biti zadovoljniji. Bez ikakve sumnje preporučamo Matiju za fotkanje važnih događaja u vašem životu. Fotke su mu emocionalne, elegantne i oduzimaju dah!
Ne možemo ga dovoljno preporučiti i bio je pravi užitak raditi s njim.
Matija, hvala ti za posebne uspomene koje sada imamo i na papiru!

 

Goga & Marko

Duga Resa
Zahvaljujući Matiji i Marini, fotke su bile jedina stvar oko koje se uopće nismo morali brinuti. A kad su ih sve isporučili, zapanjila nas je količina detalja koje su ulovili svojim fotićima, i još bitnije, naše osobnosti na svim fotkama. A nismo niti primjetili da su bili tamo.
Isto tako preporučamo i Cinegraph jer je jednostavno PREDOBAR i osjećat ćete se kao da ponovno proživljavate taj poseban dan! Hvala vam M&M!

 

Mariela + Juraj

Dubrovnik
Od prvog trenutka kad smo ga upoznali, Matija je bio drag i profesionalan. Pokazao je pravi interes za našu priču i želju da nas upozna, kako bi ulovio prave nas na fotkama. Session s njim je bio ugodan i opušten. Nakon vjenčanja smo od naših uzvanika čuli komentare kako je bio profesionalan i neprimjetan (iako je uspio uloviti sve što smo se nadali – ali i puno puno više). Sve su nam fotke bile spremne daleko prije obećanog roka a weddingbook nas je ostavio bez riječi! Svakako ćemo ga opet zvati za obiteljsko fotkanje kad nam dođe prinova! 🙂 100% ga preporučujemo.

 

Ivana + Šime

Dubrovnik
Kad s nekim poslovno surađuješ, sve što očekuješ je fer poslovni odnos. S Matijom ćete dobiti i puno više. Ovaj je izvrstan vjenčani fotograf, kojeg je moja žena našla online gdje smo se upoznali s njegovim radom. Iz našeg je rodnog grada i iznenadio nas je svojim posebnim pristupom na toliko različitih načina.

Matija je fotograf koji pristupa svom poslu s puno posvećenosti i preciznosti, a kao njegove najjače strane bi naglasio oko za detalje i izvrsno razumijevanje odnosa i povezanosti među ljudima. Ovo je osobitno bitno kad na red dođu fotke s vašim obiteljima i bliskim prijateljima.
Ako tražite fotografa koji će uloviti esenciju i osjećaje vašeg vjenčanja, ne tražite dalje, to je Matija.

Upoznali smo ga uz šalicu čaja i brzo shvatili da je njegov odabir bila jedna od najboljih odluka. Sva komunikacija je bila brza i efikasna, uvijek je bio profesionalan i olakšavao je našu suradnju. Smiren je, pažljiv, super tip… i najbitnije, stručnjak u onome što radi, ima “oko” za svaki detaljčić ili izraz lica vaših voljenih ili gostiju… jednostavno vidi stvari koje drugima promaknu.

Također bi spomenuli da je Matija stručnjak za Dubrovnik i sredozemlje, njegove slike iz Starog Grada su bile izvanredne i impresivne, a to je ono što je najbitnije na vaš najvažniji dan.

Možda nismo objektivni kad je Matija u pitanju, jer smo kroz našu suradnju postali prijatelji, ali jednoj stvari možemo posvjedočiti… kad birate vjenčanog fotografa, s Matijom ne možete pogriješiti. Savršeno je ulovio sve naše bitne trenutke, ostavio jaku i impresivnu uspomenu koju ćemo uvijek čuvati i ponosno pokazivati. Naše su vjenčane fotke ispale prelijepo i ne bi mogli biti zahvalniji. Njegove fotke će zauvijek pričati našu priču. Hvala ti Matija, prijatelju.

 

Mateja & Igor

Samobor
Matija i Marina su bili naš prvi izbor. Od minute kad smo razmjenili par mejlova su nam objasnili kako rade i što možemo očekivati o njih. Na našem zaručničkom fotkanju su nas opustili i osjećali smo se ugodno jer smo znali da će i vjenčanje proteći u istom tonu.
Bili su entuzijastični, opušteni i nadasve profesionalni. Na dan vjenčanja nisu bili napadni ni nametljivi, snimali su prirodne fotke s okom za detalje. Weddingbook je bio originalan i ispričao je našu priču na predivan način.
Svakako možemo preporučiti Matiju i Marinu budućim sretnim parovima!

 

Zagreb
Suzana + Darko

Matija i Marina su nevjerojatno strastveni, kreativni i talentirani fotografi, vrijedni i organizirani profesionalci posvećeni svom poslu; dvoje su zabavnih, emocionalnih i umjetničkih duša koje se nadopunjuju.

Naišli smo na njihov websajt posve slučajno dok smo tražili hrvatske vjenčane fotografe. Smiješno je što je prva stvar koju smo zapazili kod njih i koja ih je istaknula bili njihovi opisi toga tko su i zabavne činjenice o njima. Njihova iskrenost, jednostavnost i razigranost nas je privukla da pogledamo njihove foto-galerije. I fotke su nam oduzele dah, prikazivale su toliko detalja i trenutaka, prepune boja, života i emocija; tako spontane i prirodne, baš kako smo zamišljali da bi savršene fotke trebale izgledati.

Najbolja stvar je bila jednostavnost komunikacije mejlom, pretežno s Matijom, koji je uvijek brzo odgovarao sa svim informacijama o tome kako rade i što možemo očekivati od njih, te davao nenametljive i korisne savjete. No isto tako i način na koji nas je pokušao upoznati, naše preferencije, planove i način na koji smo zamislili svoje vjenčanje.

Samo jedna prijateljska kava prije vjenčanja nam je potvrdila da smo doista donijeli dobru odluku. Planirali su tijek vjenčanja do posljednjeg detalja da bi svugdje mogli biti u pravo vrijeme, ali isto tako i da saznaju stvari koje su nama bitne kako bi bili spremni sve to uloviti.
Bili smo iznenađeni koliko su vremena, truda i energije uložili u istraživanje najboljih lokacija za kratki session koji smo htjeli taj dan, vremenske prognoze, kad sunce zalazi tako da ulovimo prirodno svjetlo – i to sve na njihov jednostavan i opušten način.

Oni su doista foto-entuzijasti: slušaju, gledaju i primjećuju tako da sve to mogu pretočiti u fotke. Rezultat su fotke koje pričaju vašu priču prikazujući vas kakvi doista jeste, vaše najdublje osjećaje, magiju svakog malog trenutka u svojoj pravoj ljepoti, pravu esenciju i osjećaje koji sazdaju vaše vjenčanje i pretvaraju ih u vremensku kapsulu za nadolazeće generacije i sjećanje koje će donijeti suze radosnice kad ih budete gledali za 30 godina.

Matija i Marina rade svoj posao s lakoćom i guštom. Izgledali su sretno i ushićeno tog dana i učinili su nas opuštenim a atmosferu ugodnom, kao da i nisu tamo, tako da se nismo osjećali nelagodno kao da poziramo; samo su nas pustili da mi budemo mi i sve to je bilo zabavno i uzbudljivo iskustvo.
Njihova mašta, dječja znatiželja i nepresušna energija im pomaže stvoriti tu čaroliju.
Ali ima tu još jedna posebnost u ovoj priči. Imali smo privilegiju biti prvi par kojemu su snimili video i s veseljem ponosno možemo reći da nisu samo najbolji fotografi, nego i videografi!
Napravili su nam kratki video sa domaćim ručno-rađenim štihom koji nas je grijao iznutra dok smo ga gledali. To je predivan, emocionalan video koji je ulovio najsjajnije trenutke vjenčanog dana i dao mu dodatne dimenzije, pokreta i zvuka.

Na kraju, što još možemo reći osim da su Matijina i Marinina pažnja posvećena detaljima i sposobnost hvatanja pravog trenutka nadišli sva naša očekivanja i bez ikakve sumnje ne možemo biti sretniji da smo izabrali upravo njih da ispričaju našu priču na svoj svojstven način i kroz svoje objektive. Zahvalni smo im na predivnim uspomenama i doista su dokaz da fotka vrijedi tisuću riječi!

 

Ivona & Domagoj

Dubrovnik & Zagreb
Od prvog kontakta je bilo jasno da smo izabrali savršenog fotografra za svoje vjenčanje. Naše “putovanje” s Matijom i Marinom je počelo skoro godinu dana prije kad smo imali nezaboravan trodnevni zaručnički session u Dubrovniku, s fotkama od zore (doslovno) do ponoći.

Par mjeseci kasnije se priča nastavila s jednako dobrim fotkanjem vjenčanja. Prijateljski i profesionalan pristup, predivne fotke i weddingbook plus isporuka svega na vrijeme. Matija i Marina, hvala vam što ste nam snimili uspomene za cijeli život. Imate naše najviše preporuke. 🙂 Vaši Ivona & Domagoj

 

Ana & Ivan

Šibenik
Matiju nam nije nitko preporučio niti smo prije čuli za njega, a opet smo ga izabrali za našeg vjenčanog fotografa. Zašto?

Pogledati njegov rad je bilo dovoljno. Htjeli smo fotke koje NEĆE biti kao sve druge fotke vjenčanja, dosadne i obične, ukalupljene; također, mislili smo da trebamo stručnjaka s fotićem koji će se pobrinuti da dobro ispadnemo jer ne volimo pozirati. I tako smo ga kontaktirali mejlom i nakon dva mejla je potukao konkurenciju. Živimo u različitim gradovima pa smo sve iskomunicirali mejlom.

Matija je iskren, nije onaj tip koji se složi sa svime što kažete samo da ga odaberete; upravo je suprotno, daje dobre i kvalitetne savjete bez da se osjećate obveznim uzeti ga; vrlo je profesionalan i precizan, odgovara na mejlove isti dan, uvijek je na raspolaganju i strpljiv; ponaša se kao prijatelj i što je najbitnije, stalo mu je — jer ako si nađete fotografa kojemu je bitnija količina od kvalitete, dobit ćete prosječne ili loše fotke i čekati ih 4, 5 mjeseci ili dulje.

Naš zaručnički session (oko kojeg smo bili nervozni jer, kako sam već rekla, ne volimo pozirati) je bio tako lagan, više kao ugodna šetnja i čakulanje, što je smiješno jer smo ga tek tad upoznali uživo. Već sljedeći dan nam je poslao mali teaaser (14 fotki) i bili smo oduševljeni jer su fotke bile predivne. A kasnije su takve bile i fotke s vjenčanja.
Imali smo 150 gostiju i padala je kiša cijeli dan, ali su Matija (i Marina) bili posvećeni tome da ulove svaki trenutak i detalj.

Visoko preporučamo Matiju! Ako želite perfekcionizam, on je za vas.

 
 

 

Recenzije stranih parova su vjerno prevedene s engleskog. Originale možete pročitati ovdje i ovdje.