Fotografija i videografijaKako snimamo?Više o našem pristupu i filozofiji

Matija + Marina Vjenčanja

 

Najdraži trenutak dok snimamo? Ono kad zaboravite da smo tu i opustite se!

Prvi smo koji će vam reći da zaboravite protokol i jednostavno uživate. Svako vjenčanje je začinjeno onim kratkim, nepredvidljivim i neplaniranim trenutcima koji pršte osjećajima i koje pamtimo ostatak života. Mi smo tu da ih zabilježimo — autentično, iskreno i kreativno.

Nakon 15 godina iza objektiva, nema ničeg što se događa prebrzo za naš okidač. Možemo si dopustiti luksuz da se ne miješamo u događanja, nego ih promatramo, upijamo i bilježimo tu buru osjećaja koja će vas neminovno pomesti s nogu.

Što pokušavamo dočarati? Svoje iskustvo i viđenje tog dana. Ne tvoje, i ne ono tvog zaručnika. Takav događaj vam ostaje urezan u sjećanje, uz još svega šačicu događaja u životu, i tu priču vam nema smisla prepričavati; niti bismo to mogli.

Mi fotografi smo ti koji okrećemo objektiv baš u tom smjeru, okidamo baš u tom trenutku i tako režiramo portret stvarnosti. Fotku za fotkom. Zapravo određujemo što ćeš vidjeti sutra (ili za 30 godina), kojim redoslijedom i u kojem kontekstu.

Mislimo da upravo naše viđenje priče donosi nešto novo, nešto izvorno, nešto još neviđeno iz tog kuta. Želimo vas trgnuti iz rutine i skrenuti vam pažnju na sve te „sitnice“ koje vas okružuju, kad ih ponovno stavimo fokus i usmjerimo figurativni reflektor na njih, kad ih na umjetnički način stavimo u kontekst, sad i ovdje… Bile to omiljene stare tenisice, odškrinuti ormar s garderobom ili onaj tako dragi sat na zidu koji će sutra pasti i razbiti se (istinita priča).

To sve postaje dokument koji će za 20 godina biti neprocjenjiv. Pokušavamo uloviti ono iskreno i autentično, što god to bilo za vas, baš na taj dan. To je svaki put nešto drugo… Možda to zvuči pomalo metafizički, ali svi su drukčiji i mislimo da zaslužuju i takve fotke. 🙂

Slažeš se? Ispričaj nam kako ste zamislili svoj veliki dan i što želite od njega!