Maškovića Han VjenčanjeAnja & JacobLjetno vjenčanje u starim maslinicima i na zlatnim poljima


 

Maškovića Han vjenčanje je na razmeđu kultura kao rijetko koja druga vjenčana lokacija! Nalazi se u Dalmaciji, blizu Pakoštana, samo 10 minuta vožnje od Jadranskog mora. No iako je čvrsto smješten u Hrvatskoj sa svojim zapadnim utjecajima, njegova priča o podrijetlu je vrlo istočna, a datira iz vremena kada su Turci vladali ovim područjima: temelji su mu postavljeni davne 1644. godine.

Gradnju je počeo Jusuf Mašković, osmanski admiral koji ga je namijenio kao svoj ljetnikovac kada se umirovi iz Carigrada. (Što se dogodilo nakon toga je opisano na službenoj web stranici)

Unatoč burnoj povijesti, vjenčanje Maškovića Han danas može biti impresivna i eklektična mješavina kultura, utjecaja i prirode.

Maškovića Han je okružen maslinicima, zlatnim poljima, starim ruševinama koje su čak i starije od Hana i selom Vrana. Njegovo bogat zeleni travnjak fantastično kontrastira sa kamenim zidovima, a stoljetno drveća pružaju hlad i bijeg od ljetnog sunca. Hrana je jednako nevjerojatna, pogotovo poslužena na travnjaku u večernjim satima.

Debeli kameni zidovi i narančasti krovovi skrivaju hotelske sobe, a istočni utjecaj u arhitekturi je vidljiv svugdje – vrlo je ukrašen, ornamentalan i stiliziran, što je posebno vidljivo u njihovom caffe baru. (Iako, nazvati ga caffe barom mu čini nepravdu).

Ovo vjenčanje nas je odvelo od apartmana na plaži u Pakoštanima, do prvog pogleda u starom masliniku pored jezera Vrana i konačno do večernjeg dijela u Maškovića Hanu.